Mennyire okos valóban a telefonunk a kapcsolatunkhoz?

Az elmúlt 15 évben mobiltelefonjaink szinte a felismerhetetlenségig megváltoztak. Egyszer volt, hol nem volt, amikor még vaskos mobiltelefonjaink voltak, nehéz készülékeink monokromatikus képernyőkkel és minimális funkciókkal. Most, iPhone-jaink és Android eszközeink úgy szolgálnak, mint nélkülözhetetlen életmód partnerek. Sőt, becslések szerint, a Föld több mint egynegyedének van okostelefonja (több mint 2.16bn, mint késői 2016). Egyáltalán nem meglepő, ha belegondolunk, mennyit segítenek e mai eszközök. Nézhetünk filmeket, játszhatunk játékokat sokkal magasabb szinten, mint azt valaha is képzeltük,olvashatunk könyvet, video-chat-elhetünk a világ minden tájáról, és a nap 24 órájában kapcsolatban maradhatunk közösségi hálózatainkkal. Azonban, az ‘okostelefonok’ mindenütt jelenlevő természete hatással van az életformánkra, ugye? A legfontosabb, megváltoztatják hogyan viselkedünk kapcsolatainkban?

A figyelmetlenség hatása

Kétségtelen, hogy az okostelefonok bőségesen nyújtanak zavaró tényezőt számunkra. Biztosan szeretsz képregényeket olvasni az eszközödön munkaba való ingázás közben. Talán imádsz filmeket nézni az ágyban, míg partnered melletted alszik. Mégis, elfordulhat, hogy azon találod magad, a Facebook profilodat csekkolod, vagy kommenteket írsz a legutóbbi Instragram posztodhoz, miközben a szerelmed kellene hallgatnod. Egy közelmúltban készült felmérés szerint a megkérdezett nők háromnegyede érzi úgy, hogy az okostelefonok megzavarják az elkötelezett kapcsolataikat, csökkentve az együtt töltött időt. Egy másik tanulmányban egyetemi hallgatókat kérdeztek okostelefon-használatukról és kapcsolataikról. Egy másik tanulmányban főiskolai tanulókat kérdeztek az okostelefon-használati szokásaikról és kapcsolataikról. Azon válaszadók, akik inkább szerették magukhoz közel tudni eszközeiket, kevésbé voltak biztosak a kapcsolataikban – utalva rá, hogy az emberek féltékenyek szerelmük okostelefonjára. Természetesen, nem csak negatívuma van. Az okostelefon technológia előnyei – video chat, instant-üzenetküldő alkalmazások- lehetővé teszik, hogy partereinkkel különböző módon kommunikálhassunk. Pároknak, akik hosszabb időt töltenek külön egymástól, ez magasabb szintű intimitást biztosít, mint ahogyan ezt az elmúlt években tehették. okostelefon kapcsolat

Randi forradalom

Hogy szerelmet találjunk, az okostelefonok jelentősen megváltoztatták a játékteret is. Az ismerkedős App-ok egyre gyakoribb kapocs két partner között, lehetővé téve szerte a világon, hogy megtaláljuk tökéletes helyi szeretőinket, egyéni ízléstől függetlenül. Míg az internetes társkereső oldalak egykor le voltak becsülve, és gyanúsnak tekintve, most csupán a napi élet egy újabb része. Például, 7 százaléka az amerikai felnőtteknek (30 és 49 év között) online társkeresőn találkozott a házastársával vagy szeretőjével, míg 41 százaléka az amerikai internetes használóknak ismer valakit, aki használja az online randi oldalakat. Eközben az Egyesült Királyságban, minden ötödik kapcsolat online kezdődik, és több mint a fele nő a randi oldal használóinak. Randi App-ok átalakították a módját, ahogyan szerelmet találhatunk, és ahogyan megtalálhatjuk azokat, akikkel igazán randevúzni szeretnénk. A múltban potenciális partnert találni egyszerűen csak bárok látogatását jelentette..azonban ha nem akartál egyedül távozni, akkor kénytelen voltál “felszedni” a személyt, aki az ízlésednek leginkább megfelelt. Az online társkereső oldalakon lehetőség van a keresés finomítására, leszűkítve a válogatást újra és újra, hogy megtalálhassuk a tökéletes partnert. Mi többet tehetnénk, hogy megtaláljuk az igazi szeretőt?

Megoldás a nem kielégítő kapcsolatokhoz

Azoknak,akik boldogtalanok jelenlegi kapcsolataikban, vagy némi extra szenvedélyt keresnek kisérőnek az elkötelezett kapcsolatuk mellé, társkereső oldalak a kapú a legmélyebb vágyaik felé. Victoria Milan elkötelezett, hogy segítsen a hasonló helyzetben lévőknek, hogy fűszert adjon az életethez és egy kis szórakozást találjunk a házasságon illetve hosszútávú kapcsolaton kívül. Kevés vagy szexualitást egyáltalán nem élő kapcsolatokban egy affér megléte igazi áldás lehet. A szerelmi élet fizikai oldalának gondozásával valahonnan máshonnan, szabadon koncentrálhatsz az elkötelezett kapcsolatod emocionális, intim oldalára. Az okostelefonok az afférokat diszkréten kezelik, egyszerűen és biztonságosan. További információért a Victoria Milan oldalról, vess ide egy pillantást.