Metro kontra Maszkulin – Igazából mit kedvelnek a nők?

Randizás ijesztő lehet férfiak és nők számára egyaránt.

Mindkét nem társadalmi megítélése és az elvárások velük szemben jelentős fejlődésen ment át az elmúlt ötven évben. Ma a férfiakat arra ösztönzik, hogy érzékenyebbek, divatosabbak, és (merjük kimondani), nőiesebbek legyenek.

Sok nő eközben továbbra is elhatárolja magát a hosszan tartó elvárásoktól: sminkelni kell, bizonyos típusú ruhát kell viselni; és hogy ők legyenek “követve” a kapcsolatokban nem pedig “követők”. Természetesen a transznemű ügyek kultúrális elfogadása hihetetlenül eltolódott, bár kétségtelenül még hosszú utat fog megtenni.

Mit jelent mindez? Tudni, hogyan mutasd magad, és hogyan viselkedj, hogy a potenciális társat bevonzd egy kicsit bonyolultabb már, mint volt azelőtt.

Szerencsére az online társkeresés segítette a játékteret. Azáltal, hogy képesek vagyunk weboldalakat használni, ahol személyre szabott keresést állíthatunk be, sokkal egyszerűbbé vált az ideális partner keresése, mint ahogyan azt a korábbi generációk lehetségesnek képzelhették.Bár továbbra is tudnod kell, hogy ki vagy és hogyan add el magad.

Férfiként a társkereső játékban, tudni, hogy a potenciális partnerünk valóban mit szeretne a mai világban nyomasztónak tűnhet. Metro vagy maszkulin? Divatos vagy lezser? Frissen borotvált vagy szakállas? Nézzünk kicsit mélyebbre.

A vágy tudománya

Mint nagyon sok téma, a tudományos és szociológiai kutatás rávilágít az “ideális férfi” homályosságára. Egy tanulmány kimutatta, hogy a nők hajlanak a hagyományosan-maszkulin férfiak felé az olyan országokban, ahol alacsonyabb az életszínvonal és általánosan szegényebb egészség. Mintegy 4500 nőnek világszerte 30 nemzetben képeket mutattak különböző férfiakról, és kérték, hogy a legkívánatosabb férfit válasszák ki. Ahogy az alkotmány erősségének fontossága és a fizikai ellenállás a betegségekkel szemben nőtt, úgy a résztvevők preferenciája a “nagy darab” férfi iránt. Míg azonban ezen férfiakat megfelelő partnernek és gondoskodónak jelezték (tudatalatti szinten), a kutatás azt is kimutatta, hogy a nők hajlamosak összekapcsolni az antiszociális tendenciákat a “maszkulin” férfiakkal.

Ez a hagyományosan erős férfiakat kellemetlen pozicióba helyezte: fizikailag kívánatos, természetesen, de nem szükségszerűen a legjobb választás gyermeknevelésre apává válás után.

Metro kontra Maszkulin

Ápoltság és szexualitás

Egy másik tanulmány kimutatta, hogy a nők a vékonyan borostás állkapocsú férfiakat vonzóbbnak találták rövid és hosszú távú kapcsolatokra, míg a teljes szakállúakat agresszívabbnak tekintették. Ennek eredményeként a kutatás megállapította, hogy a borosta a férfiakat izgalmasabbnak, szexuálisan kielégítőbb partnernek jelezte, míg a sportos szakállas férfiak iránt erősebb az érdeklődés gyermeknevelés céljából.

Akkor most lenyírják a metroszexuálisok pofaszakállukat és hagyják abba a szemöldök szedést?

Még ne.

Egy népszerű mobil-randi App használatával végzett kutatás során kiderült, hogy a metroszexuális férfiak több pozítiv figyelmet kapnak, mint a négy másik típus (241 válaszadó nő 23 év körül).

A “legény”, a “hippi”, a “rocker”, valamint az “izomagy” mind kevésbé volt népszerű, mint a metroszexuális férfiak. Miért?

Szakértő javaslata, hogy miközben több időt tölt a fürdőszobában, mint a nő, a kapcsolatban ez negativ tényező, a részletekre való odafigyelése figyelmes partnerré teheti.

“Ha büszke vagy a megjelenésedre és értékeled a rangos helyeket evésre, ivásra, vakációra, akkor a tökéletesen megfelelő TE leszel”, mondta Caroline Brealey, kapcsolat szakértő.

Mit jelent mindez?

Mindent egybevetve ez kissé zavaros.

Néhány megkérdezett nő a felmérésekben egyértelműen vonzódik a ‘maszkulinabb’ tulajdonságú férfiakhoz, mivel genetikailag vonzóbb, különösen gyermek nemzés és gondoskodás szempontjából, azonban kevésbé megbízhatónak tekintik őket. Mások eközben a szakállasokat tartják gyermeknevelésre is jobb esélyesnek.

Zavaros? Nos, nem az.

Valójában ez annyit jelent, hogy az ízlések és perspektívák különböznek – amit egyébként is tudtunk. Amit az egyik nő lát, az ideális megjelenés vagy személyiség, egy másiknak pedig komoly bosszantás.

Online társkeresésnél a lényeg, hogy légy Önmagad – szó szerint és képletesen. Ne használj 10 évnél fiatalabb képet magadról, mutatva, hogy milyen voltál. Ne találj ki hobbikat, hogy bizonyos nők érdeklődését felkeltsd, vagy hamis történeteket, hogy tapasztaltabbnak tűnj. Légy őszinte magadról és arról, hogy ki vagy. Mint mondják, megtalálja a zsák a foltját – és lehet, hogy meglepődsz majd az ellenállhatatlan potenciális társak puszta számát látván.

Victoria Milan társkeresőnél elkötelezettek vagyunk segíteni a házasságban és elkötelezett kapcsolatban élőket, hogy ideális házasságon kívüli szenvedélyt találjanak. Megtalálhatod a tökéletes férfit és nőt, akiről álmodozol, és felfedezheted az izgalmat, amit talán nem kapsz meg hosszú távú partneredtől.

Ne feledd: légy önmagad – akár jólfésült metroszexuális vagy, akár nem.