A magyarok nemi vágya az egyik legalacsonyabb egész Európában

  • A házasságban vagy párkapcsolatban élő, diszkrét viszonyt kereső házasok vagy párkapcsolatban élők egyik legnagyobb közösségi hálózata, a Victoria Milan által végzett új felmérés szerint Magyarországon az egyik legalacsonyabb a nemi vágy Európában mind a nők, mind a férfiak között

  • A felmérés eredménye alapján a magyar férfiak átlagosan 1,73 alkalommal, a magyar nők pedig 1,39 alkalommal kerülnek nemi izgalomba egy nap során

Hányszor éreznek nemi vágyat házas vagy párkapcsolatban élő honfitársaink egy átlagos nap során? Vajon többször vagy kevesebbszer, mint az Európa más országaiban élők? Igaz-e, hogy a férfiak gyakrabban kerülnek izgalmi állapotba, mint a nők, akkor is, ha már házasságban élnek?

A házas és párkapcsolatban élő diszkrét, kapcsolatukon kívüli kalandra vágyó társkeresők egyik legnagyobb közösségi hálózata, a Victoria Milan legújabb felmérése adott választ a fenti kérdésekre.

Magyarország az utolsók között végzett a felmérésben

A házasságon kívüli diszkrét kapcsolatot keresőknek létrehozott közösségi felület összesen 16 988 regisztrált tag részvételével készítette el a felmérését, amely alapján Európában a legtöbbször a svéd férfiakat és a holland nőket keríti hatalmába a nemi vágy egy nap során.

Az évek alatt számos kutatás jutott arra az általános konszenzust igazoló eredményre, hogy a férfiak átlagban többször gondolnak a szexre egy nap, mint a nők. A The Journal of Sex Research kimutatása szerint egy átlagos férfi 19, míg egy átlagos nő 10 alkalommal gondol a szexre naponta. Azonban hányszor lesz ezekből a gondolatokból ténylegesen is nemi izgalmi állapot?

Talán meglepő, de Magyarország az egyik legalacsonyabb helyen végzett a Victoria Milan felmérése szerint. 17 európai ország (Svédország, Norvégia, Spanyolország, Görögország, Egyesült Királyság, Írország, Finnország, Franciaország, Dánia, Lengyelország, Hollandia, Németország, Belgium, Csehország, Svájc, Ausztria és Magyarország) felhasználói töltötték ki az online kérdőívet, amelynek az eredménye azt mutatta, hogy a magyar férfiaknál csak a cseh és az osztrák társaik éreznek kevesebbszer nemi izgalmat egy nap, miközben a magyar nők a legutolsó helyre kerültek a listán.

Miért alacsonyabb a magyarok libidója?

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy minek köszönhető az eredmény, amely szerint a többi európai nemzethez képest alacsonyabb a magyarok nemi vágya. Ennek megválaszolásához több tényezőt is figyelembe kell vennünk.

Sajnálatos módon Magyarországon továbbra is rendkívül magas az öngyilkosságok, a depresszióban szenvedők és az alkoholizmussal küzdők száma. Bár a tendencia csökkenést mutat, azonban a WHO 2012-es adatai szerint 100 000 magyar közül évente 19,1 vet véget az életének önkezűleg, amely aránynál még mindig csak a litvániai (28,2) és az oroszországi (19,5) mutatók a magasabbak egész Európában.

A World Happiness Report 2018-as kiadásában pedig Magyarország a 69. helyen végzett, ami a diszkrét online társkeresőoldal felmérésében részt vevő európai országok közül a második legalacsonyabb helyezés, csak a 79. helyezett Görögországot megelőzve. Emellett az Eurostat 2017 márciusi adatai szerint a 18 éven felüli magyarok nem kevesebb mint 10,5%-a szenved depresszióban, amely a legmagasabb arány az Európai Unió összes országa közül.

A viszonyt folytatók 71%-a vallja magát boldogabbnak

A fenti eredmények ellenére azonban a Victoria Milan egy másik, összesen 9856 regisztrált nemzetközi tag részvételével készült felméréséből kiderült, hogy a diszkrét viszonyt folytatók 71%-a boldogabb a házasságában vagy a hosszú távú párkapcsolatában a viszony kezdete óta, ami így a segítségükre van a válás elkerülésében is.

Tehát még sincs ok a csüggedésre, mert utóbbi felmérés alapján honfitársaink nemi vágyára és hosszú távú párkapcsolatának megmentésére ugyanúgy jótékony hatással van a párkapcsolaton kívül fenntartott viszony, mint a többi országban élő tag esetében.